Kwast met zeeblauwe kleur verf

Voorbereidingstips voor het (verf)spuiten van muren en plafonds.

Dus u wilt wanden en/of plafonds voorzien van een nieuwe laag verf? Dat kan door middel van het spuiten van verf streeploos en supersnel via Latexverfspuiten.nl! Voordat wij bij u langskomen zijn er een aantal voorbereidingen op het spuiten die u zelf kunt treffen. Zo kunnen wij bij aankomst snel voor u aan de slag. Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding!

Het spreekt voor zich dat items zoals schilderijen en posters van de muur worden gehaald voordat we aan de slag gaan. Stop gaatjes met een goede muurvuller en denk daarna aan het volgende:

Meubels verwijderen of goed afdekken

Doordat er tijdens het verfspuiten (verf)nevel kan neerdalen in de kamer, raden wij u aan om meubels tijdelijk in een andere ruimte te plaatsen. Ook is het een optie om meubels af te dekken met zeil. In bijvoorbeeld de bouwmarkt zijn grote dekzeilen voordelig en in verschillende maten te koop. Zo weten we zeker dat er geen meubels onder de verf komen te zitten.

De vloer afplakken

Trots op uw vloer? Maak dan gebruik van stuclopers om deze te beschermen tegen latex en afdrukken van werkschoenen. Plak de stroken stucloper af met stevige tape, zodat ze op hun plek blijven liggen. Afdekfolie is ook een optie, maar er bestaat een kans dat deze stuk worden gelopen tijdens het werk.

Direct een prijsindicatie

Let op! Tegen een meerprijs kunnen wij de vloer ook voor u afplakken. Neem het aantal vierkante meters mee in uw prijsberekening voor inzage in de kosten. Bekijk direct uw prijsindicatie.

De muren en plafonds afplakken met afplaktape

Plak muren en plafonds die niet geverfd worden altijd af. Zo zorgen we er samen voor dat alle wanden die wel gespoten worden straks superstrak zijn!

Raamdecoratie verwijderen

Hangen er gordijnen of andere raamdecoratie? Wij raden aan deze te verwijderen om beschadiging te voorkomen. Haal als het kan ook zaken als een gordijnrails tijdelijk weg.

Stopcontacten afplakken en de stroom eraf

Wij werken graag zo veilig mogelijk. Daarom is het fijn als de stroom tijdelijk van de stopcontacten kan als we aan het werk gaan. Vergeet u ze trouwens niet af te plakken of tijdelijk te verwijderen?

De kozijnen afplakken

Kozijnen zijn vaak van hout of kunststof. Ook deze willen we natuurlijk niet meenemen in het te spuiten oppervlak. Plak de kozijnen af met speciale afplaktape voor een zo goed mogelijk resultaat. In het geval van schilderstape geldt de term ‘goedkoop is duurkoop’ dus het is aan te raden om in goede tape te investeren.

Hulp nodig met de voorbereiding op het verfspuiten?

Natuurlijk helpen wij u met plezier bij de voorbereidingen. We bespreken graag vooraf met u wat de mogelijkheden zijn. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Beoordeling door klanten: 9,0/10 209 beoordelingen 0 Latexverfspuiten.nl